H.R.V. Cornelis Tromp

EBTR+in+het+voorjaar

Geplaatst op 29-02-2024 door Louis de Wiljes


De voorjaarseditie van het EBTR, het van Eerste Brug naar Tromp Roeien, vindt op 7 april 2024 plaats. Dit is een meting van techniek en conditie over 1050m voor beginnende roeiers en voor roeiers waarvoor de afstand van de grote broer BBR (nog) te lang is.

Afgelopen najaar deden velen mee en daar hopen wij nu weer op.

De inschrijving voor een EBTR is mogelijk tot de vrijdagavond 20.00 uur voorafgaande aan het evenement. Inschrijven wordt door de instructeurs gedaan.

Op de zaterdag kunnen wijzigingen en/of in het uiterste geval bijschrijvingen plaatsvinden in huisje Aukema tussen 11.00 uur en 12.00 uur.

Op de zondag kan vanaf 12.30 uur opgeroeid worden naar de eerste brug en worden de ploegen daar opgesteld in volgorde van het toegewezen rugnummer. De rugnummers kunnen vanaf 12.00 uur in huisje Aukema opgehaald worden.

De start is om 13.00 uur. Na de finish bij de vlaggenmast bij de soos de boten direct opbergen en de rugnummers weer inleveren.

Het BBR vindt later in de middag plaats.
EBTR3+gecanceld

Geplaatst op 08-12-2023 door Jan Pieter van Dijke


EBTR3 kan zondag 10 december niet doorgaan omdat dit samenvalt met de herdenking van Cecile Jonker.
3e+EBTR+in+december

Geplaatst op 21-11-2023 door Jan Pieter van Dijke


Uit vragen blijkt veel belangstelling voor nog een EBTR dit jaar.

Deze zal worden gehouden op 10 december voorafgaande aan het BBR.
De start is weer om 13.00 uur, oproeien vanaf 12.30 uur. Daarvoor rugnummer ophalen.

Omdat in december de water temperatuur lager kan zijn dan je gewend bent, zal de inschrijving alleen openstaan voor meer persoons boten.
Er zal dus niet gestart worden in skiff, C1x of B1x.

Tot 10 december.

De BBR Commissie
Sportieve+Eerste+Brug+tot+Tromp+Roeien+

Geplaatst op 15-10-2023 door Bianca Verheijen


Sportieve Eerste Brug tot Tromp Roeien 

 Daar komen ze aan, gestaag komen ze dichterbij, de leerlingen die meedoen aan de eerste Eerste Brug tot Tromp Roeien. Prima roeiweer, twaalf ploegen, onervaren roeiers die hun grenzen opzoeken. Jeugd, aangepast roeien, volwassenen uit de instructie. Als eerste start een jeugdploeg in een C4 onder de Eerste Brug door, als laatste een dubbele wherry, met daarin een Tromper die net drie lessen heeft gehad. 

Die volgorde is niet meer hetzelfde als de roeiers bij Tromp arriveren. Onderweg gebeuren wel wat ongelukjes, een snoek, een roeier die het parcours zigzaggend aflegdt en vlak voor de finish slaan er een paar roeiers bijna om, tot schrik van de supporters langs de kant. Niet alle roeiers wisten precies waar de finish was. ‘Je roeit van de brug tot Tromp’ hadden ze te horen gekregen. Toen het gejuich begon, dachten enkelen dat ze er wel waren, en lieten ze lopen, al was de vlaggenmast nog een metertje of vier uit zicht. ‘Je moet nog verder!’ klonk het zowat in koor vanaf de kant.

De uitslag met de geroeide en de gewogen tijden, liet nog even op zich wachten, en was na de race nog niet meteen helemaal correct, maar alle deelnemers waren blij dat ze hadden meegedaan. Wie de snelste tijd had geroeid, in de snelste C-boot, was aanvankelijk zevende, maar later in de uitslag derde.

‘Ik heb geprobeerd ideale halen te maken’, zegt een van de roeiers. ‘Ik had geen idee of ik er al was, maar ik dacht ‘zo had mogelijk trappen’, zeg een ander. De moeder die met haar zoon in de wherry startte, is verbaasd dat ze in zo’n logge wherry nog best hard gingen. 

Voor de deelnemers staan in ieder geval vast: ‘Nu goed gaan trainen om volgende keer nog harder te gaan’. 
EBTR+01

Geplaatst op 02-10-2023 door Jan Pieter van Dijke


Welkom bij het eerste EBTR, eerste brug naar Tromp roeien, een meting van techniek en conditie over 1000m voor beginnende roeiers en voor roeiers waarvoor de afstand van de grote broer het BBR te lang is.

Het EBTR wordt vooralsnog gehouden op 8 oktober en 12 november. Bij succes kan na de winter een vervolg georganiseerd worden.

De inschrijving voor een EBTR is mogelijk tot de vrijdagavond 20.00 uur voorafgaande aan het evenement. Inschrijven wordt door de instructeurs gedaan.
Op de zaterdag kunnen wijzigingen en/of in het uiterste geval bijschrijvingen plaatsvinden in huisje Aukema tussen 11.00 uur en 12.00 uur.

Op de zondag kan vanaf 12.30 uur opgeroeid worden naar de eerste brug en worden de ploegen daar opgesteld in volgorde van het toegewezen rugnummer. De rugnummers kunnen vanaf 11.00 uur in huisje Aukema opgehaald worden.

De start is om 13.00 uur. Na de finish bij de vlaggenmast bij de soos de boten direct opbergen en de rugnummers weer inleveren.

Het BBR volgt direct daarna.